Politieagent: "Wil met vriendin alles regelen bij de notaris"

Omdat politieagenten het doelwit leken te zijn van aanslagen in ons land, zijn verschillende mensen bij de lokale politie er niet gerust op. Een West-Vlaamse agent, die werkt in politiezone Het Houtsche, wil zelfs een regeling uitwerken bij de notaris. "Als er iets met mij zou gebeuren, staat mijn vriendin er alleen voor."

"Het is niet zo dat ik nu banger ben, maar we hebben thuis wel besproken dat we naar de notaris moeten om een en ander te regelen", vertelt een agent uit politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem, Zedelgem). "Mijn vriendin en ik zijn niet getrouwd, dus als er iets met mij gebeurt, dan staat ze er alleen voor. Daarom wil ik een regeling uitwerken."

"Mijn vriendin wilde er eigenlijk niets over horen. Ik loop al een tijdje met dit idee rond, maar ik heb het pas uitgesproken na wat er gisteren gebeurd is", verduidelijkt hij.

De man neemt ook op het werk het zekere voor het onzekere. Hij draagt zijn kogelvrije vest ook tijdens de briefing op het politiekantoor. "Normaal doe ik dat niet, maar ik ben van wacht. Die vest is best zwaar, maar ik doe hem vandaag niet uit."

"Agent geworden om te helpen, niet om doelwit te zijn"

De dag begon in politiezone Het Houtsche nochtans met een extra veiligheidsbriefing, maar die schoot zijn geruststellend effect een beetje voorbij.

"Ik heb altijd al het gevoel gehad dat onze politiezone een potentieel doelwit kan zijn. We liggen dicht bij de uitvalswegen, dat is niet enkel ideaal voor criminelen die een diefstal willen plegen", vertelt een andere agent. "Ik dacht bij het nieuws van gisteren meteen "wij kunnen bij de eersten zijn"", zegt hij.

Omdat zijn partner ook bij de politie werkt, is de man er echt niet gerust op. "Veel mensen zullen misschien zeggen dat dit "part of the job" is. Maar ik ben bij de politie gekomen om mensen te helpen, niet om als doelwit over straat te lopen. Waarom richten ze zich trouwens op ons, terwijl we hier niets mee te maken hebben?", besluit de man.

"Niet langer politieagent op Facebook"

Als extra veiligheidsmaatregel heeft de agent ook nog enkele dingen aangepast op zijn Facebookpagina.

"Je kan niet langer zien dat ik voor de politie werk. Ik heb dat gedaan voor de zekerheid, want ik voel geen extra dreiging voor mezelf, maar wel voor mijn gezin. Ik zal mijn kinderen de komende tijd nog dat tikkeltje dichter bij mij houden", besluit hij.