Rusland levert wapens aan Kameroen in strijd tegen Boko Haram

Rusland gaat Kameroen helpen in de strijd tegen de extremistische moslimterreurgroep Boko Haram. Concreet gaat Moskou het Kameroense leger voorzien van modern wapentuig, zoals artillerie en luchtafweer. Boko Haram zaait vooral dood en verderf in Nigeria, maar ook de grensstreek met Kameroen wordt getroffen.

Het was de Russische ambassadeur in het Midden-Afrikaanse land die het goede nieuws voor Kameroen aankondigde op de radio. "Dit jaar leveren we de meest geavanceerde wapens en wapensystemen", aldus Nikolay Ratsiborinskiy.

Rusland is niet het eerste land dat Kameroen te hulp schiet in de strijd tegen Boko Haram. Eerder gaf Duitsland al 100 militaire voertuigen aan het Kameroense leger en buurland Tsjaad heeft enkele legereenheden gestuurd naar Kameroen.