Schoolvoorstelling Stijn Meuris loopt danig fout

Een schoolvoorstelling van Stijn Meuris in Maaseik is danig uit de hand gelopen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De muzikant kreeg een woordenwisseling met enkele leerlingen die zich weinig voor de voorstelling interesseerden, waarna tumult volgde.

Afgelopen dinsdag gaf Meuris een schoolvoorstelling van zijn monoloog "Stijn en de sterren" in het cultuurcentrum van Maaseik. Zo'n 250 leerlingen van de Sint-Jansbergschool van Maaseik woonden die bij. "Toen enkele zestienjarige meisjes op de eerste rij ostentatief begonnen te geeuwen en meer aandacht voor hun smartphone bleken te hebben dan voor het gebeuren op het podium, wist ik dat het geen makkelijke voorstelling zou worden", vertelt de muzikant aan Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

"Toen ik besloot er iets over te zeggen, ging het van kwaad naar erger. Eén jongedame zei dat ze de voorstelling maar niks vond, waarop ik tegen het publiek zei: "Deze dame gaat uitleggen waarom ze het maar niks vindt"."

Die uitspraken wakkerden de wrevel blijkbaar alleen maar aan. "Ik maande haar ten slotte aan te vertrekken, wat ze vervolgens ook deed, met enkele vriendinnen in haar kielzog. Eén van de meisjes was nogal aan de zware kant. Toen heb ik iets gezegd wat ik niet had mogen zeggen: "Het is goed dat jullie gaan, dan hebben de anderen wat meer plaats." Helemaal fout, dat besef ik."

Meuris onderbrak de voorstelling even. Toen hij de draad weer oppikte, vroeg hij iedereen die niet geïnteresseerd was de zaal te verlaten. "Zo'n 70 leerlingen hebben dat gedaan. Daarna is het toch nog tot een min of meer geslaagde voorstelling gekomen."

Meest gelezen