Tiental terreurverdachten opgepakt in Parijs

Vannacht zijn ook in de regio van Parijs verschillende huiszoekingen geweest. "Een tiental mensen werd opgepakt, van wie acht daadwerkelijk in hechtenis zijn genomen", aldus VRT-correspondent Frank Renout.

"De politie zou in drie tot vijf gemeenten rond Parijs zijn binnengevallen, onder andere in Montrouge waar vorige week een politieagente werd doodgeschoten", aldus Renout. 

In totaal zijn een tiental mensen opgepakt, van wie acht personen in afwachting van hun verhoor worden opgesloten in de gevangenis. Ze worden ervan verdacht "logistieke steun" te hebben verleend aan de terroristen van de aanslagen in Frankrijk vorige week.

"Deze aanhoudingen zouden echt verband houden met de terreuraanslagen van vorige week op Charlie Hebdo, de politieagente en de joodse supermarkt. Er zou dus geen verband zijn met de antiterreuroperaties in België en Duitsland", aldus onze correspondent. Al benadrukt hij wel dat er nog geen officiële mededeling is geweest.