Twee mensen gegijzeld in postkantoor in de buurt van Parijs

In een postkantoor in Colombes, op een tiental kilometer van Parijs, heeft een man twee mensen gegijzeld. De dader heeft zich uiteindelijk overgegeven. Hij is ondertussen opgepakt en er zijn geen gewonden. Dat meldt de Franse politie en het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De gijzelnemer zou rond de middag alleen zijn binnengestapt in het postkantoor. Hij belde later de politie met de mededeling dat hij twee mensen gegijzeld hield. Vijf anderen konden ontsnappen via de achterdeur van het gebouw. De dader zou gewapend geweest zijn met een kalasjnikov, een pistool en verschillende granaten.

De politie stelde onmiddellijk een veiligheidszone in en er kwamen snel verschillende veiligdiensten ter plaatse. Het ziet er niet naar uit dat het om een terroristische daad zou gaan. De man was al bekend bij de politie.