Twee politieagenten gewond na fout met dienstwapen

Bij een incident met een dienstwapen zijn vanochtend twee politieagenten gewond geraakt in Sint-Jans-Molenbeek. Een politieman in een patrouillewagen manipuleerde zijn dienstwapen verkeerd en loste zo een schot. De kogel verwondde zijn dij en trof ook de voet van zijn collega.
(Archieffoto)

De feiten gebeurden omstreeks 10.30 uur in de Louis Vanderstraetenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, waar een patrouille van de verkeersdienst passeerde. In het voertuig bevonden zich twee politieagenten. De agent op de passagierszetel beging een manipuatiefout met zijn dienstwapen. Hij liep een schotwonde in de dij op, zijn collega achter het stuur werd in de voet geraakt.

De twee mannen werden gewond overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis. Er is geen levensgevaar, zo heeft de woordvoerder van de politiezone Brussel West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg) bekendgemaakt.

Het incident staat volledig los van de huiszoekingen die gisterenavond in Molenbeek werden gehouden in het kader van de antiterreuroperatie, preciseerde woordvoerder Johan Berckmans.

Het hulpteam van de zone begaf zich ter plaatse.