Twee terreurverdachten opgepakt in Berlijn

Ook in Duitsland heeft de politie een grootschalige antiterreuroperatie gehouden. Daarbij zijn in Berlijn vanochtend twee vermoedelijke terroristen opgepakt. Volgens de Duitse politie is er geen verband met de antiterreuroperatie in ons land.

Op vraag van het parket voerde de Duitse politie huiszoekingen uit in 11 verschillende woningen. Daarbij waren 250 agenten betrokken. Volgens autoriteiten zou de operatie het gevolg zijn van een maandenlang onderzoek naar een groepje extremisten in Berlijn.

Zeker twee terreurverdachten zouden zijn opgepakt. Ze worden ervan verdacht aanslagen in Syrië voor te bereiden. "Niets zou er op dit moment op wijzen dat ze ook aanslagen in Duitsland planden", aldus VRT-correspondent Tim De Wit.

Gisteravond zou er ook al een terreurverdachte zijn opgepakt in het Duitse Wolfsburg.