"Primeur-sirene" van Politico blijkt - o ironie - geen primeur

Het Amerikaanse nieuwsmedium Politico heeft een heuse "primeur-sirene" geïnstalleerd op de redactie. Als een journalist een scoop scoort, gaat er een zwaailicht en een alarm af. Politico kondigde de sirene met veel toeters en bellen aan, maar nu blijkt de sirene - o ironie - geen primeur.

Op de redactie van Politico wordt dus een sirene mét zwaailicht geïnstalleerd die loeit als iemand een primeur scoort. "Of het nu een snel doordeweeks nieuwtje is dat wij als eerste hebben of een gigantische scoop na diepgravende journalistiek van een van onze politieke journalisten, we willen dat onze mensen scherp staan", klinkt het. "Primeurs waren en blijven onze sterkte."

Maar de "primeur-sirene" blijkt - o ironie - geen primeur. Op de redactie van concurrent The New York Times blijkt al 4 jaar zo'n sirene te staan. "We hebben al jaren dergelijke sirenes. In ons kantoor in Washington DC alleen al staan er 8", meldt New York Times-reporter Michael Schmidt op Twitter.