Drie mannen opgepakt na bedreigingen aan agenten

In Brussel zijn gisteren drie incidenten geweest met mannen die bedreigingen uitten aan het adres van de politie. De eerste twee incidenten vonden plaats aan het politiecommissariaat van Molenbeek. Het derde incident gebeurde op het grondgebied van de politie Brussel-West maar de precieze locatie is niet bekend. De drie verdachten zijn na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.
archieffoto

Aan het commissariaat van Molenbeek werd een man van 26 opgepakt nadat hij agenten had bedreigd. De verdachte had de agenten staan opwachten. Enige tijd later dook een tweede man op. Hij beweerde dat hij de broer was van de eerste verdachte en uitte eveneens bedreigingen. Beide mannen werden verhoord en nadien ter beschikking gesteld van het parket.

Tijdens een derde incident, eveneens op het grondgebied van de politie Brussel-West werd een man opgepakt die deed alsof hij het vuur opende op de politie. Ook hij werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.

Volgens de parketmagistraat maakten de drie allusie op wat in Frankrijk is gebeurd met politiemensen. Onder de slachtoffers van de aanslagen tegen onder meer het magazine Charlie Hebdo waren ook agenten. De drie verdachten zullen worden voorgeleid voor een onderzoeksrechter. Er wordt een aanhoudingsmandaat gevraagd.