Drukker haalt Charlie Hebdo-cartoon uit The Economist

Wie in Singapore The Economist wil lezen zal op pagina 22 een bijna lege pagina aantreffen (links op de foto). Op die pagina is in het klein immers de cover van Charlie Hebdo te zien, met daarop een Mohammed-cartoon (rechts op de foto). De drukkers in het land weigerden om die pagina te drukken.

De drukker in Singapore, een stadstaat in Zuidoost-Azië, heeft geweigerd om pagina 22 van de laatste editie van The Economist te drukken. Op de pagina in kwestie stond immers de cover van het recentste nummer van Charlie Hebdo afgebeeld, met daarop een cartoon van de profeet Mohammed, wat veel moslims aanstootgevend vinden.

Hoewel de cartoon slechts heel klein is, en goed gekaderd wordt in het bijhorende artikel, heeft The Economist een vervangende pagina gestuurd naar de Singaporese drukker met daarop de melding dat de pagina ontbreekt. "Als je de pagina alsnog wilt zien, bezoek dan economist.com/missingpage."

De lokale overheid juicht de beslissing van het weekblad toe en meldt dat ze het anders wellicht hadden verboden.