Eén dode na zwaar verkeersongeval in Moorslede

In de Roeselaarsestraat in Moorslede zijn een dode en drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Bij het ongeval dat gisteren tijdens een inhaalmanoeuvre gebeurde, waren in het totaal drie auto's betrokken. Twee auto's belandden in de gracht.

GIsteren rond 16 uur botste een auto bij een inhaalmanoeuvre frontaal op een tegenligger. De aanrijdende auto werd daarop tegen een derde auto gekatapulteerd die samen met de aanrijdende auto in de gracht is beland. De twee inzittenden van de aangereden auto zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de aanrijdende auto zijn twee zwaargewonden gevallen.

"De passagier, een jong meisje, was buiten bewustzijn toen ze is weggevoerd door de ziekenwagen", zegt brandweerkapitein Filip Louagie van brandweerpost Moorslede. "De bestuurder zat hevig gekneld. We hebben meer dan een uur nodig gehad om hem te bevrijden." De bestuurder is uiteindelijk in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is later overleden.