Ilse de Lange krijgt bierdouche

Zangeres Ilse de Lange is bekegeld met tientallen bekers bier. Niet omdat ze werd uitgejouwd, integendeel. Een bierdouche van het publiek is namelijk traditie voor de winnaar van de jaarlijkse Popprijs die uitgereikt wordt in Groningen.

Tijdens het Eurosonic Noorderslag-festival in Groningen worden jaarlijks de Nederlandse muziekprijzen uitgereikt. De hoofdprijs van het weekend is de Popprijs. Dit jaar ging die prijs naar The Common Linnets, het muzikale project van zangeres Ilse de Lange.

Samen met  zanger Waylon eindigde De Lange vorig op een tweede plek op het Eurovisie Songfestival met het liedje "Calm after the storm". The Common Linnets moesten toen alleen Conchita 'man met baard' Wurst voor zich dulden. 

In eigen land eindigen The Common Linnets wel op het hoogste schavotje tijdens de uitreiking van de Popprijs. Die eer gaat sinds een aantal jaren gepaard met een traditionele bierdouche van het publiek: terwijl de winnaars op het podium gelauwerd worden, worden ze bekegeld met een massa bekers bier uit het publiek. 

Presentator Giel Beelen had nochtans gevraagd om de bierdouche achterweg te laten, maar het publiek dacht daar dus anders over. De zangeres liet het niet aan haar hart komen en zei dat het net heerlijk vond.