Mogelijk één tunnelkoker Kanaaltunnel vanavond weer open

Het treinverkeer door de Kanaaltunnel zal mogelijk in de loop van de avond op één spoor kunnen hernemen. Dat meldt de uitbater van de tunnel. Er werd "een kleine brandhaard" ontdekt, die in de loop van de namiddag onder controle was.

Eurotunnel, de uitbater van de kanaaltunnel, meldde vanmiddag dat er rookontwikkeling was waargenomen in de shuttle die onderweg was naar Folkestone. De passagiers werden geëvacueerd. Meer informatie over de precieze oorzaak van het incident gaf het bedrijf niet.

Volgens de politie van het graafschap Kent echter is er brand uitgebroken aan boord van een truck aan het Franse eind van de tunnel. Daardoor ging een alarm af waardoor alle treinverkeer onder het Kanaal automatisch is opgeschort.

Op de website van Eurostar staat te lezen dat er vandaag geen treinen meer zullen uitrijden. De treinen die al onderweg waren, hebben de opdracht gekregen om terug te keren naar hun station van vertrek. Het bedrijf raadt de reizigers aan om hun reis uit te stellen en vandaag niet meer naar het station te komen.

Eurotunnel verwacht nu dat "in de loop van de avond" opnieuw treinen zullen kunnen rijden in de zuidelijke tunnelkoker. Morgen zou het treinverkeer opnieuw normaal moeten verlopen.