Twee Fransen met banden met Al Qaeda opgepakt in Jemen

In Jemen zijn twee Fransen opgepakt die gelieerd zijn aan Al Qaeda in het Arabische schiereiland (AQAP), zo heeft een hoge functionaris van de Jemenitische veiligheid gezegd. Hij preciseerde dat de twee mannen ondervraagd worden.

"De voorbije twee dagen werden twee Franse onderdanen gearresteerd die ervan beschuldigd worden tot Al Qaeda te behoren", zei de directeur van de nationale veiligheidsdienst, generaal Mohammed al-Ahmadi.

"Er zijn ongeveer duizend activisten van Al Qaeda in Jemen, die uit elf Arabische en niet-Arabische landen komen", zei hij aan journalisten in Sanaa, zonder te preciseren of de arrestaties verband hielden met de aanslagen van vorige week in Frankrijk.

AQAP (Al-Qaeda in the Arabian Peninsula) eiste woensdag de aanslag op het weekblad Charlie Hebdo op, die op 7 januari in Parijs twaalf mensen het leven kostte. De aanslag werd gepleegd door twee Fransen, de broers Saïd en Chérif Kouachi, die volgens verscheidene bronnen getraind werden door het extremistische netwerk in Jemen.