6 leden van Hezbollah gedood bij Israëlische aanval op Golanhoogte

Een Israëlische helikopteraanval op het Syrische deel van de Golanhoogte heeft het leven gekost aan zes leden van de Libanese sjiitische militie Hezbollah. Een van de slachtoffers is Mohammad Issa, een van de commandanten van de Hezbollah-operaties in Irak en Syrië. Ook de zoon van een in 2008 vermoorde militaire leider kwam om. Dat heeft een bron dicht bij Hezbollah bevestigd.

Volgens een bron binnen Hezbollah viseerde de Israëli's vanuit een helikopter twee voertuigen van Hezbollah. De strijders van Hezbollah zouden posities aan het uitzoeken geweest zijn nabij Mazaare al-Amal, vlak bij de door Israël gecontroleerde grens.

Een van de slachtoffers is Jihad Moughniyeh, de zoon van de in 2008 in Damascus vermoorde Emad Moughniyeh, een topfiguur binnen Hezbollah. Moughniyeh senior werd door de VS gezocht voor aanvallen op Israëlische en westerse doelwitten.

Aanhangers van Hezbollah vechten in Syrië mee aan de zijde van de regeringstroepen van president Bashar al-Assad. De Israëlische zender Channel 10 haalde een Israëlische militaire bron aan die zei dat de aanval gericht was tegen "terroristen die van plan waren Israël aan te vallen".