"35 Syrische soldaten omgekomen bij vliegtuigcrash"

Zeker 35 soldaten van het Syrische leger zijn omgekomen toen hun vliegtuig neerstortte in het noordwesten van het land. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten in Londen. Maar volgens het Al Nusrafront, de Syrische tak van Al Qaeda, heeft hij het vliegtuig neergehaald.

Volgens het Syrische Observatorium in Londen, een aan de rebellen gelieerde organisatie, is de crash het gevolg van slechte weersomstandigheden en heeft het vliegtuig in de mist enkele hoogspanningskabels geraakt nabij de luchthaven van Abou Douhour, in de provincie Idleb. Nog volgens dezelfde bron waren er behalve militairen ook militair materieel en munitie aan boord.

Maar volgens de Syrische tak van Al Qaeda zit zij achter de aanslag. De groep meldde dat via Twitter en plaatste foto's online van het wrak en enkele slachtoffers.

De officiële Syrische media maakten eveneens gewag van de crash, evenwel zonder een dodental mee te geven. Volgens het officiële persbureau Sana is het vliegtuig afgelopen nacht in dichte mist gecrasht tijdens het landen.

De luchthaven van Abouo Douhour is een van de laatste bolwerken van het regime in de provincie Idleb, een regio die voor de rest in handen is van het Al Nusrafront. Volgens het Syrisch Observatorium zijn er vanmiddag zware gevechten geweest tussen de fundamentalisten en strijdkrachten van het leger die de plek van de crash wilden bereiken om de slachtoffers te bergen.

In de bijna vier jaar dat de Syrische burgeroorlog nu al aansleept, zijn al verscheidene helikopters en vliegtuigen van het leger neergehaald.

Meest gelezen