"Ik had er zelf voor gewaarschuwd, en toch ging ik onderuit"

Weerman Frank Deboosere is gisterenmorgen op het jaagpad langs de Leuvense vaart onderuitgegaan met zijn fiets. "Ik had er de avond voordien zelf nog voor gewaarschuwd in het weerbericht, maar dan ga ik onder een parelende vrieshemel zelf onderuit met de fiets."
Deboosere waarschuwde in het weerbericht van vrijdag zelf nog voor gladde wegen.

Frank Deboosere, een fietsfanaat, was gisterenmorgen in alle vroegte op weg naar Leuven, waar hij zijn opwachting zou maken in het Radio 2-programma "De weekwatchers". "Langs het jaagpad van de Leuvense vaart is het heerlijk fietsen. Weliswaar pikdonker, maar met goede fietsverlichting is ook dat perfect te verhelpen. Enkele kilometer voor Kampenhout kom ik heel even uit het zadel om wat op de trappers te lopen. En dat had ik niet mogen doen", schrijft hij op zijn website.

"Het volgende moment klapt de fiets onder mij weg en smak ik met mijn volle rechterzij tegen de grond. Gelukkig is de Leuvense vaart aan de andere kant. En daar lig je dan. Prachtige sterrenhemel, dat wel." Deboosere wou "in een eerste reflex niet aanvaarden dat het onvermijdelijke gebeurd is, dat een ijsplek me heeft gevloerd". "Ik had er in het weerbericht zelf nog uitgebreid voor gewaarschuwd en dan ga ik toch zelf onderuit." Uiteindelijk is Deboosere er toch in geslaagd overeind te krabbelen. Zijn jas was gescheurd en enkele flinke kneuzingen zijn zijn deel, maar desondanks heeft hij zijn fietstocht voortgezet.

Een dag later blijft Deboosere de optimist zelve. "Ik vermoed dat het enkel kneuzingen zijn, al ga ik morgen toch even bij de dokter langs", laat hij weten. "Ik ben stram en stijf, maar even enthousiast als tevoren!"