Catfight om selfie van Miss Israël

In Libanon is een relletje ontstaan over een selfie van Miss Israël. Die postte een foto van zichzelf in het bijzijn van Miss Libanon op Instagram. Dat veroorzaakte ophef omdat beide landen op vijandige voet leven.

Miss Israël en Miss Libanon zijn twee van de 88 nationale missen die op dit moment in Miami zijn, in de aanloop naar de Miss Universe-verkiezingen op 25 januari. Eén van hun tijdverdrijven is vanzelfsprekend selfies maken. En bij één selfie liep het dus mis, want plots stond de Libanese Saly Greige op een selfie van Doron Matalon, Israëls mooiste.

Hoewel het sinds de tweede Libanonoorlog in 2006 relatief rustig is tussen de vijandige buurlanden, kon het kiekje op weinig sympathie rekenen in Libanon. Toen de foto er deining veroorzaakte, haalde Miss Israël de foto offline. Vervolgens postte Miss Libanon dezelfde foto op Instagram, maar dan met Miss Israël eraf geknipt en met een verklaring.

"Erin geluisd"

Verschillende Libanese media hebben intussen gesuggereerd dat men Greige haar nationale titel moet afpakken, maar ze verdedigde zichzelf door te schrijven dat ze erin werd geluisd door haar Israëlische evenknie.

“Sinds ik hier in Miami ben om deel te nemen aan Miss Universe, was ik erg op m’n hoede om op de foto te staan met Miss Israël, die verschillende keren probeerde een foto met mij te nemen. Ik was een foto aan het nemen met Miss Japan, Miss Slovenië en mezelf toen Miss Israël plots opdook en een selfie nam die ze op sociale media postte. Dit is wat er gebeurde en ik hoop dat ik uw volle steun heb tijdens de Miss Universe-verkiezing.”

Miss Israël van haar kant schrijft op Instagram dat “het haar niet verbaast, maar dat het haar nog altijd triestig maakt”. “Jammer dat je de vijandigheid zelfs geen geen drie weken kan begraven, tijdens dé gebeurtenis van onze levens, waarbij we meisjes van over de hele wereld en uit een buurland ontmoeten.”

Belgische deelname

Voor België doet Anissa Blondin mee aan de Miss Universe-verkiezingen. Blondin was vorig jaar eerste eredame bij de Miss België-verkiezingen. Blondin verving eerder al ex-Miss België Laurence Langen op de Miss World-verkiezingen, toen die laatste moest afzeggen wegens gezondheidsproblemen.

lees ook