Dodelijk verkeersweekend: 6 doden, meerdere zwaargewonden

Het is een erg dodelijk weekend op onze wegen. Bij ongevallen in Houthalen-Helchteren, Moeskroen, Moorslede en Châtelet zijn in totaal zes mensen om het leven gekomen. Er zijn ook verschillende zwaargewonden.
In Moorslede botsten twee auto's frontaal op elkaar.

In Houthalen-Helchteren, in Limburg, heeft een zwaar verkeersongeval vannacht het leven gekost aan twee mensen. Op de Molenheidestraat ging kort na 1 uur de bestuurder in een scherpe bocht van de rijbaan. Zijn auto boste tegen een signalisatiebord en sloeg uiteindelijk te pletter tegen twee bomen. De brandweer snelde nog ter plaatse om de inzittenden te bevrijden, maar voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat. Een derde slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

In Dottenijs (Dottignies), een deelgemeente van Moeskroen, zijn vanmorgen om 5 uur bij een ongeval twee mensen omgekomen. Een wagen botste in de industriezone van de gemeente tegen een oplegger van een vrachtwagen die langs de weg stond. Een man en een vrouw stierven ter plaatse, de twee andere inzittenden van de wagen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

In West-Vlaanderen, in Moorslede, is gisterenmiddag de bestuurder van een wagen overleden die bij een inhaalmaneuver op een tegenligger was gereden. Een 18-jarige passagier in de auto werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In de andere auto vielen twee lichtgewonden.

In Châtelet, bij Charleroi, is de 57-jarige bestuurder van een terreinwagen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden na een ongeval. De bestuurder botste vrijdagavond op de Route de Namur tegen een geparkeerde wagen. Het voertuig baande zijn weg voort en ramde meerdere huisgevels en kwam uiteindelijk tot stilstand voor de ingang van een woning. Wellicht is de bestuurder onwel geworden. De bewoonster, een verpleegster, diende de eerste zorgen toe.

Er waren voorts ook ongevallen met zwaargewonden in onder meer Sint-Katelijne-Waver en Fleurus.