Eurostar schrapt opnieuw 10 treinen na nieuw incident

Eurostar schrapt deze namiddag opnieuw tien treinen van en naar Londen. De aanleiding is een defect aan de bovenleiding vanmorgen. Uitbater Eurotunnel zag zich genoodzaakt de Kanaaltunnel gedurende enkele uren in beide richtingen te sluiten. Door de vertragingen die daardoor ontstaan zijn, rijden enkele Eurostartreinen vandaag niet meer. Heel wat gestrande reizigers kunnen pas morgen terugkeren.
BELGA/LEGASSE

Het incident deed zich voor net op het ogenblik dat het verkeer in de Kanaaltunnel aan het hernemen was, na de onderbreking gisteren. Het Shuttle- en Eurostarverkeer was gisterennamiddag enkele uren volledig onderbroken door een brand in een vrachtwagen op een van de shuttles.

Door het nieuwe incident, te wijten aan een elektrisch defect, moesten de beide tunnels van 10 tot 12 uur opnieuw gesloten worden. Sinds het middaguur rijden er opnieuw treinen in een van de twee tunnels. "Maar door de bijkomende vertragingen die we hebben opgelopen, zijn we verplicht om tien treinen te schrappen", aldus Nicolas Petrovic van Eurostar.

Het gaat om twee treinen vanuit Parijs naar Londen en terug en drie treinen vanuit Brussel naar Londen en terug. De nummers van de geschrapte treinen staan vermeld op de website van Eurostar. Reizigers die een ticket hadden kunnen dat laten omruilen of een terugbetaling vragen.

"Enige optie is hotelkamer boeken"

VRT-journaliste Lieselot Terryn is een van de gestrande reizigers in Londen. "De enige informatie die we hebben gekregen is een sms om te zeggen dat onze trein is geannuleerd, met een telefoonnummer en een verwijzing naar de website. Meer informatie is er niet.”

"Er staan hier in St Pancras Station in totaal zo’n 100 mensen te wachten om meer informatie te krijgen. De enige optie is om een hotelkamer te boeken en online een nieuw ticket te boeken. Hopelijk kunnen we dan morgen terugkeren. Alle hotelkosten en andere vergoedingen zouden terugbetaald worden."