Fox wil "The X-files" van onder stof halen, inclusief Mulder en Scully

"We zouden heel graag "The X-files" opnieuw naar het kleine scherm brengen", melden Fox-topmensen Dana Walden en Gary Newman. FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully probeerden in de televisieserie onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen.

"The X-files", de dramareeks uit de jaren 90 met de zeer herkenbare begintune, behoort tot ons collectief geheugen. De serie waarin het bovennatuurlijke centraal stond liep van 1993 tot 2002. FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) probeerden in de serie onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen. Mulder was "the believer" van de twee, terwijl Scully alles op een wetenschappelijke manier probeerde te verklaren.

De serie was razend populair halfweg de jaren 90 en dat resulteerde zelfs in enkele films. Fox-topman Gary Newman en CEO Dana Walden melden nu dat ze heel graag de serie nieuw leven willen in blazen. "Gary en ik hebben allebei voor Fox gewerkt toen "The X-files" nog op het scherm was en we hebben er alleen maar goede herinneringen aan over gehouden. We hebben nog altijd goede contacten met de schrijver en de twee hoofdacteurs."

Walden heeft er goede hoop op dat ze de serie terug op televisie te krijgen. "Alleen is het niet gemakkelijk. Beide acteurs hebben het vrij druk, dus het is een kwestie voor hen om voldoende tijd te vinden." Naar verluidt zou vooral Duchovny dwars liggen. In een recent interview liet Anderson nog weten dat ze een nieuwe reeks wel ziet zitten. Toen werd met de hashtag #x-files2015 zelfs opgeroepen om de druk op Fox wat op te drijven. Met succes zo blijkt.