Geklemd tussen 2 vrachtwagens, maar als bij wonder ongedeerd

Bijna 90 auto's en vrachtwagens raakten gisteren betrokken bij een enorme kettingbotsing in Oregon in de VS. Er vielen ook 12 gewonden. Maar de Amerikaanse media focussen zich op de grote geluksvogel van de crash: de 27-jarige Kaleb Whitby, die op miraculeuze wijze aan de dood ontsnapte.

Whitby was met zijn pick-up ingereden op een grote vrachtwagen die in schaar over de snelweg stond. Zijn auto belandde op de zijkant, met de passagierskant gericht naar het verkeer. Vervolgens zag hij een andere vrachtwagen in sneltempo op hem afkomen.

"Toen ik die lichten zag komen, wist ik dat hij me ging raken", vertelt hij aan CNN. "Ik sloot mijn ogen en hoopte dat alles goed zou uitdraaien, dat was alles dat ik kon doen." De impact van de crash is groot. "Ik hoorde metaal kraken en glas. Het was allemaal heel luid en snel."

Van zijn pick-up blijft na de crash amper iets over. Whitby zit gekneld tussen de twee vrachtwagens, maar is vrijwel ongedeerd. Met de hulp van enkele voorbijgangers wordt hij uit zijn benarde positie geholpen. Zijn verwondingen? Een wonde bij zijn linker wenkbrauw en enkele schrammen op zijn rechterarm.

De kettingbotsing werd wellicht veroorzaakt door hevige wind, mist en ijs op de weg. Meer foto's van de ravage vindt u hier.