Glad maar zinloos om te strooien

Als het vannacht regent zal het agentschap Wegen en Verkeer niet meteen preventief strooien. Door de combinatie van sneeuw, aanvriezende regen en temperaturen rond het vriespunt kan het gevaarlijk glad worden.

Maar als het regent zal er dus niet gestrooid worden omdat het dan geen zin heeft; het zout zou meteen wegspoelen. De strooidiensten moeten dus wachten tot de regenzone voorbij is.

Als het na de regenbuien alsnog begint te sneeuwen, zullen de strooiwagens wel uitrijden, want dan blijft het zout wel liggen en kan het worden ingereden door het verkeer.

Wie vannacht en morgenochtend de weg op gaat, wordt sowieso aangeraden om zijn rijstijl aan te passen aan de mogelijk gladde wegen, want naast sneeuw is er ook kans op aanvriezende mist en rijmplekken.