Hangen Patrick Stewart en Ian McKellen hun "X-men"-plunje aan de haak?

De acteurs Patrick Stewart en Ian McKellen spelen niet mee in de volgende "X-men"-film. Dat heeft Stewart gezegd in de Amerikaanse talkshow "Larry King Now". De personages van de twee, Professor X en Magneto, zouden in hun oudere vorm uit het scenario zijn geschreven.

Patrick Stewart heeft dus in de talkshow bevestigd dat zowel hij als zijn goede vriend en collega Ian McKellen niet meespelen in de film "X-men: Apocalypse". De film zou focussen op het verleden van de personages Professor X en Magneto. De twee rollen worden daarom gespeeld door de jongere acteurs James McAvoy en Michael Fassbender.

Die acteurs hebben die rol al opgenomen in de vorige film in de reeks "X-men: days of future past". Het is evenwel niet uitgesloten dat Stewart en McKellen alsnog hun opwachting maken in andere films uit het genre zoals "Gambit", "Deadpool" of een latere "X-men"-sequel.