Koen Wauters ruïneert trofee Tom Waes op Gala van de Gouden K's

Opschudding vanochtend tijdens het Gala van de Gouden K’s, de grote awardshow van Ketnet: Koen Wauters was gevraagd om de Gouden K voor de Mannelijke TV-ster van het Jaar uit te reiken. Toen bleek dat zijn "grote rivaal" Tom Waes de winnaar was, tuimelde de trofee plots van de desk in stukken uiteen. Per ongeluk, beweerde Koen, maar Tom was daar toch niet zo zeker van, zoals blijkt uit het bijgevoegde fragment (onderaan). Het was gelukkig maar een klein incidentje in de wervelende en spectaculaire show.
©2014 frederik beyens

Tijdens deze tweede editie van het gala van de Gouden K’s reikte een plejade van BV’s onderscheidingen uit in 16 categorieën, van games tot babes, en van hunks tot hypes. Het was een echte publiekspoll, want de winnaars werden via Ketnet.be gekozen door maar liefst 35.000 kinderen. Het Gala van de Gouden K’s 2014 werd gepresenteerd door de vijf wrappers en wordt vanavond herhaald om 18.35 uur en woensdag 21 januari om 13 uur. Op Ketnet.be is het Gala te herbekijken op een interactieve video, een primeur voor Ketnet.

En dit zijn de winnaars:

 • Ketnet-reeks: D5R
 • Band: De KetnetBand
 • Ketnet-tekenfilm: Peter Pan
 • Bioscoopfilm: Frozen
 • Vrouwelijke TV-ster: Tinne Oltmans
 • Mannelijke muzikant: Stromae
 • Babe: Charlotte Leysen
 • Mannelijke TV-ster: Tom Waes
 • Hunk: Dries Mertens
 • Vrouwelijke muzikant: Laura Omloop
 • Sportmoment: Rode Duivels op WK Voetbal in Brazilië
 • Ketnet-programma: Helden
 • Song: Let it go van Demi Lovato
 • Game: Subway Surfers
 • Hype: Loomen

Een heel bijzondere Gouden K: de Ketnetter van het jaar

Naast de al vermelde awards was er ook nog één heel speciale Gouden K: die voor de Ketnetter van het jaar. De Ketnetters mochten zélf een andere Ketnetter nomineren: een vriend of vriendin met het hart op de juiste plaats. Er kwamen ontzettend veel nominaties binnen. De vier Helden van het gelijknamige Ketnet-programma hebben die allemaal nauwgezet doorgenomen en na veel wikken en wegen hebben ze uiteindelijk gekozen voor een warm en ongecompliceerd verhaal.

Lara zit sinds dit schooljaar in het zesde leerjaar van basisschool De Zevensprong (Leuven). Ze voelde zich snel thuis op haar nieuwe school, omdat ze zo goed werd opgevangen door haar nieuwe klas, in het bijzonder door Jeanne, die meteen voor haar klaarstond. Reden genoeg voor Lara om Jeanne te nomineren als “Ketnetter van het jaar”. De vier Helden waren zo enthousiast over dit sympathieke verhaal dat ze Jeanne beloonden met de Gouden K voor de Ketnetter van het jaar.

Muzikaal vuurwerk

Naast de vele bekende namen op de nominatielijstjes en de BV’s die de prijzen uitreikten, maakte ook een stoet van muzikaal talent zijn opwachting op het Gala.

Slongs Dievanongs zette de Karrewiet-momenten van 2014 op een rijtje in een muzikaal jaaroverzicht, Patje en Loredana van 2 Fabiola brachten hun piano mee, Laura Tesoro en Laura Omloop demonstreerden waarom ze beiden genomineerd waren als vrouwelijke muzikant van het jaar en de Ghost Rockers kregen alle handen hoog.

Als kers op de K’s-taart vierde de KetnetBand zijn 15e verjaardag met een speciale medley en gaven de Juniors van Kadanza al een klein voorproefje van "Junior Musical - Kadanza".

Een primeur: het Gala van de Gouden K's interactief

Het Gala van de Gouden K’s 2014 wordt herhaald op zondag 18 januari om 18.35 uur en op woensdag 21 januari om 13 uur.

Het Gala is ook te bekijken op Ketnet.be.