Politie drijft oppositiebetoging uiteen in Niger

In de Nigerese hoofdstad Niamey heeft de politie traangas gebruikt om een betoging van de oppositie uiteen te drijven. De voorbije dagen zijn in Niger 10 doden gevallen bij gewelddadig protest tegen de publicatie van Mohammed-cartoons in het Franse weekblad Charlie Hebdo.

De Nigerese autoriteiten had de betoging van de oppositie verboden omdat het al enkele dagen erg onrustig is in het land. Dat heeft te maken met de publicatie van nieuwe Mohammed-cartoons in het Franse tijdschrift Charlie Hebdo, afgelopen week. Het portretteren van de profeet is voor veel moslims uit den boze.

Het gewelddadig protest in Niger heeft al minstens tien levens geëist: vijf in Zinder, de tweede stad van het land, en ten minste vijf in de hoofdstad Niamey.

De betoging van vandaag was gericht tegen de regering, onder meer tegen de aanschaf van een vliegtuig voor de president.