Twee Antwerpse filialen van Carrefour Express overvallen

In Antwerpen en het Antwerpse district Wilrijk zijn in een kwartier tijd twee filialen van warenhuis Carrefour Express overvallen. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide feiten. De daders gingen er telkens vandoor met een som cash geld.

In Wilrijk vielen drie gewapende en gemaskerde mannen omstreeks 19.45 uur de Carrefour Express aan de Berkenlaan binnen. Twee onder hen gingen achter de kassa staan en bedreigden de kassierster met stroomstootwapens, terwijl de derde een vuurwapen op haar gericht hield. De vrouw moest de kassa openen, waarna de overvallers er geld uitnamen en wegvluchtten. De kassierster raakte niet gewond, maar was wel sterk onder de indruk van de feiten.

Nauwelijks een kwartier later stapte een met een mes gewapende man de Carrefour Express aan de Plantin en Moretuslei in de Antwerpse stationsbuurt binnen. De man vroeg aan de kassa om een pakje sigaretten en greep de hand van de kassierster vast toen die zich omdraaide om de sigaretten uit het rek te nemen. Hij bedreigde haar met het mes en griste geldbriefjes mee uit de kassa vooraleer te voet weg te vluchten. Diezelfde man zou een half uur voordien ook al in de winkel geweest zijn.

De overvallers van beide filialen konden ontkomen en worden nog opgespoord. De politie onderzoekt of er mogelijk een verband is tussen de feiten.