Luc Rademakers leidt nieuwe directie Informatie bij VRT

De VRT krijgt een directie Informatie, die niet alleen de nieuws-, maar ook de sportredactie omvat. Ze zal worden geleid door Luc Rademakers, die ook hoofdredacteur van de nieuwsdienst blijft. De reorganisatie, die de werking van de VRT efficiënter en zuiniger moet maken, is vandaag goedgekeurd door de raad van bestuur.

Informatie is van oudsher een kernopdracht van de openbare omroep. Voortaan is het ook een aparte directie binnen de VRT. De directie Informatie zal bestaan uit de nieuws- en de sportredactie.

Luc Rademakers, nu al hoofdredacteur van VRT Nieuws, wordt algemeen directeur Informatie. "Nieuws en sport zorgen voor een dagelijks multimediaal aanbod met nieuws, verslaggeving en duiding. Door de samenwerking binnen een aparte directie kan dat voortaan nog optimaler en efficiënter verlopen", zegt hij.

Peter Claes leidt geïntegreerde directie Media en Productie

De reorganisatie van het directiecollege is vandaag goedgekeurd door de raad van bestuur van de VRT. Bij die hervorming zijn ook de huidige directie Media en de productiehuizen Radio en Televisie samengevoegd tot een nieuwe geïntegreerde directie Media en Productie. Die wordt geleid door Peter Claes, huidig algemeen directeur Media.

De integratie moet helpen om de merken aan te scherpen, briefings voor producties efficiënter te laten verlopen, programmamakers meer te laten meedenken en talenten beter te laten renderen.

Met de nieuwe organisatie wil de openbare omroep wendbaarder worden, de samenwerking bevorderen en sneller kunnen inspelen op veranderingen die zich aandienen. Tegelijk levert dit een efficiëntere werking en een besparing op.

Het directiecollege van de VRT ziet er voortaan zo uit:

  • CEO: Leo Hellemans
  • Strategie: Lut Vercruysse
  • Media en Productie: Peter Claes
  • Informatie: Luc Rademakers
  • Technologie en Operaties: Mick De Valck
  • Financiën: Sophie Cooreman
  • HR: Karen Braeckmans

Meest gelezen