Nieuwe opleiding Antwerps atheneum moet havenvacatures helpen invullen

Omdat er in de Antwerpse haven zo'n 2.000 vacatures zijn, start het koninklijk atheneum in Antwerpen met de opleiding "International Transport en Logistics". Die opleiding moet de vele havenvacatures helpen invullen.
Tom Niemans

Veel vacatures in de haven, en tegelijk ook veel jonge werkzoekenden. Om die twee samen te brengen, start het atheneum met de nieuwe opleiding, die bedoeld is voor mensen die al een diploma secundair onderwijs hebben en zich willen heroriënteren. 

"We bieden werkplek-leren aan met stages van 8 weken", zegt directeur Karin Heremans. "De bedrijven steunen ons hierin." "Gezien de grote werkgelegenheid kunnen studenten na 1 jaar logistiek bediende of douanedeclarant worden, of ze kunnen voortstuderen en bachelor logistiek management volgen aan de hogeschool."

Meest gelezen