"Page 3 girl" moet dan toch geen kleren aan

Even leek het erop dat de gloriedagen voor de "Page 3 girl" voorbij waren. Voortaan zou ze met (een beetje) stof door het leven moeten gaan. Niets is minder waar, zo blijkt nu uit de derde pagina van The Sun van vandaag.
PA Wire/Press Association Images

De "Page 3 girl" is een icoon in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het begin van de jaren 70 staat op de derde pagina in The Sun een topless vrouw te pronken. Heel wat gewone mensen stuurden een foto naar de redactie in de hoop ooit op de derde pagina te mogen staan. 

Groot was dan ook de verrassing toen vorige week donderdag de vrouw op pagina drie plots haar borsten (losjes) bedekt hield. Ook de dagen nadien zouden de vrouwen niet langer volledig naakt in de krant te zien zijn. Het einde van de "Page 3 girl" dacht -en schreef- iedereen.

Twitter

De kans dat iedereen het bij het foute eind had, blijkt nu groot. De tabloid plaatste om middernacht op Twitter een afbeelding van de derde pagina van de krant van vandaag. En daarop is -jawel- een volledig naakte vrouw te zien.

"Naar aanleiding van de recente berichten in alle andere media, willen we verduidelijken dat dit page 3 is en dat dit een foto is van Nicole, 22 jaar, uit Bournemouth", staat in de krant onderaan de foto te lezen. "We willen onze excuses aanbieden in naam van alle journalisten die de afgelopen twee dagen over ons hebben gepraat en geschreven."

Waarom The Sun enkele dagen de vrouwen in kwestie met wat stof bedekte, is niet duidelijk.