Google wil eigen telefonienetwerk uitbouwen

Technologiebedrijf Google zou plannen hebben om een eigen netwerk voor mobiele telefonie uit te bouwen. Dat schrijft onder meer de krant The Wall Street Journal, op basis van bedrijfsrapporten. Google zou al praktische afspraken hebben gemaakt met netwerkbeheerders Sprint en T-Mobile.

Google zou zijn telefoniedienst aanbieden via de netwerken van Sprint en T-Mobile. Deze twee operatoren zouden daarvoor een leasingovereenkomst met Google hebben afgesloten.

Als dat plan wordt uitgevoerd, zou Google goedkopere pakketten voor telefonie en dataverkeer op de markt kunnen brengen. Op die manier zouden andere telecomoperatoren onder druk komen te staan om hun tarieven te verlagen.

Verderbouwen op succes van zoekmachine en Android

Dat Google zich op de telecommarkt wil storten, past perfect in de strategie van het bedrijf om wereldwijd meer mensen op het internet te krijgen.

Het bedrijf is momenteel al eigenaar van de meest geraadpleegde zoekmachine ter wereld en Android, het meest gebruikte mobiele besturingssysteem voor smartphones en tablets. Een eigen gsm-netwerk zou de positie van Google enkel versterken.

Het is onduidelijk hoe groots Google het wil aanpakken. Het bedrijf biedt momenteel in enkele Amerikaanse staten internetverbindingen en kabeltelevisie aan. Of hun eigen gsm-netwerk ook vanuit die regio zou worden uitgebouwd, is niet geweten.

Google weigert voorlopig elke commentaar. Ook operatoren Sprint en T-Mobile hebben nog niet gereageerd.

Meest gelezen