Jeroen Meus gaat op zoek naar dé Vlaamse klassieker

Wat is dé ultieme Vlaamse klassieker? Op die vraag wil Jeroen Meus binnenkort een antwoord bieden in "Dagelijkse kost", met de hulp van zijn kijkers.

Vanaf vanavond kunnen kijkers een week lang online stemmen op wat zij het ultieme Vlaamse gerecht vinden. De keuze kan gemaakt worden uit een lijst van de allerpopulairste gerechten die Jeroen Meus ooit heeft klaargemaakt in "Dagelijkse kost".

Die gerechten variëren van oer-Vlaamse klassiekers, zoals balletjes in tomatensaus, tot populaire gerechten die heel vaak klaargemaakt worden door Vlaamse gezinnen. Denk maar aan spaghetti bolognaise, dat ondertussen een vaste plaats heeft verworven in de hedendaagse Vlaamse keuken.

Vanaf 16 februari maakt de tv-kok twee weken lang de top tien van de Vlaamse klassiekers klaar. Dé ultieme klassieker zal uiteindelijk het 1000e gerecht in "Dagelijkse kost" zijn.

Meest gelezen