John Terra verlaat bestuur Vlaamse Podiumartiesten

De Vlaamse charmezanger en componist John Terra heeft zijn ontslag ingediend bij Vlapo, de vereniging van Vlaamse Podiumartiesten. De vzw, die ijvert voor de Vlaamse populaire muziek, aanvaardt dat ontslag met spijt in het hart en gaat op zoek naar een nieuw bestuurslid.

John Terra (63) werd vooral bekend met zijn hit "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" en als tekstschrijver van zangeres Yasmine. Naar eigen zeggen achtte Terra het niet langer mogelijk om de belangen van het bestuurslidmaatschap bij Vlapo te verzoenen met zijn andere professionele engagementen en activiteiten. Terra is sinds 2014 ook bestuurder bij auteursrechtenmaatschappij Sabam.

De Vlaamse zanger en componist was sinds de oprichting van Vlapo in februari 2008 een geapprecieerd bestuurslid van de vzw. Die vertegenwoordigt ongeveer 140 zangers, muzikanten, componisten en tekstschrijvers. "Vlapo is hem dan ook bijzonder dankbaar voor zijn jarenlange belangeloze engagement", aldus voorzitter Jo De Clercq, beter bekend als Jo met de Banjo.

Vlapo gaat nu op zoek naar achtste bestuurslid. De vzw zet zich in voor de Vlaamse populaire muziek en streeft naar een groter aandeel, met name in de programmatie bij de openbare omroep VRT.

Meest gelezen