Eén-reeks "Marsman" valt twee keer in de prijzen in Biarritz

"Marsman", de fictiereeks die vorig jaar werd uitgezonden op Eén, is twee keer in de prijzen gevallen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in de Franse stad Biarritz.
© VRT

Mathias Sercu, die de serie bedacht en schreef en ze samen met Eshref Reybrouck regisseerde, gaat naar huis met de Prix Michel Mitrani. Dat is de speciale prijs van de jury bestemd voor een uitzonderlijke programmamaker. De FIPA d'Or voor Beste Acteur ging naar hoofdrolspeler Jürgen Delnaet.

"Marsman", een reeks van acht afleveringen, draait om Nico, een veertiger die zijn moeder verliest en kort daarna ook zonder werk komt te zitten. Wanneer hij bovendien de zorg voor zijn autistische broer op zich neemt, wordt het te veel voor Nico's vrouw. Bij zijn dochter en drie vrienden met wie hij in een bandje speelt vindt hij toch nog steun.

"Marsman" werd voorgesteld in de Officiële Competitie. De andere tien geselecteerden waren o.a. de Zweedse reeks "Tjockare ån vatten" ("Thicker than water"), en "Wolf Hall", gebaseerd de twee romans van Man Booker Prize-winnares Hilary Mantel. Het festival opende met de BBC-serie "The Missing", die met Vlaanderen werd gecoproduceerd.

Meest gelezen