"Dit is mijn mening, mijn beslissing"

Een kleine drietal weken veroorzaakte de Amerikaanse blogster Veronica Partridge een kleine internetstorm door leggings, wanneer ze niet door een rok bedekt zijn, uit haar leven te bannen. Volgens haar zette deze elastische, nauw aansluitende damesbroek mannen te makkelijk aan om onkuise gedachten te hebben. "En vrouwen zijn dus zelf de oorzaak dat ze verkracht worden", was een veel gehoorde kritiek. De afgelopen dagen reageerde ze op de Amerikaanse website ABC News en de Australische website News op de hetze, waarvan ze aan de basis lag.

Het was eigenlijk een uitspraak van haar man die haar deed beslissen om haar leggings niet langer opzichtig te dragen. Echtgenoot Dale biechtte haar immers op dat het hem heus wel moeilijk gemaakt werd niet naar vrouwen te kijken, terwijl ze leggings droegen.

Dus beloofde ze haar man de nauwsluitende broek niet langer te dragen op een manier dat hij door anderen kon gezien worden. De blog met haar beslissing werd snel via sociale media massaal gedeeld en besproken. Meestal op een negatieve manier, zoals: "Omdat vrouwen graag kijken naar het blote bovenlijf van een man, zou die man dan niet beter gaan zwemmen in een T-shirt?" Of, "Vrouwen zijn toch niet verantwoordelijk voor de geile blikken van mannen. Dat ze zichzelf leren controleren."

Veronica: "Ik begrijp wel dat, als een man wil kijken, hij ook wel zal kijken. Daar heb ik geen controle over. Maar ik wil het niet makkelijker maken voor hem om te kijken. Ik wil geen aandacht trekken."

"Dit is mijn beslissing. Ik heb nooit bedoeld anderen te verplichten wat ze wel en wat ze niet mogen dragen. In mijn blog heb ik duidelijk aangegeven dat dit mijn eigen mening is. Maar blijkbaar hebben velen die eerste paragraaf niet gelezen."

"Het interesseert me geen bal of een vrouw leggings draagt of niet. Ik draag ze niet meer op een manier dat ze kunnen gezien worden. Al deze commotie heeft mij alvast niet op andere gedachten gebracht."