Nieuwe vleugel Muziekkapel Koningin Elisabeth ingehuldigd

In Waterloo hebben koning Albert en koningin Paola de nieuwe vleugel van de Muziekkapel Koningin Elisabeth feestelijk ingehuldigd. De Muziekkapel ontvangt jaarlijks jonge talenten uit binnen- en buitenland in residentie.

De Muziekkapel ontvangt jaarlijks een zestigtal jonge talenten in residentie, uit binnen- en buitenland (dit seizoen 22 nationaliteiten) die zich bekwamen in zes disciplines: zang, viool, piano, cello, altviool en kamermuziek.

Met de nieuwe vleugel krijgt het gebouw 20 bijkomende woonstudio's, drie nieuwe concert-, repetitie- en opnamezalen en nieuwe leefruimtes, waarin die artiesten zich kunnen ontplooien in een permanent muzikaal laboratorium. De jongeren krijgen er les van de meesters in residentie.

De de Launoit-Vleugel is een hoogstandje op architecturaal, akoestisch, landschappelijk, milieu- en technologisch vlak. De Muziekkapel is immers een geklasseerd gebouw.

"Dankzij die aanpassingen en uitbreiding kunnen we voortbouwen op de nieuwe dynamiek en kunnen we vandaag aan meer jonge musici en hun docenten een verblijfplaats bieden die aangepast is aan het nieuwe project", luidt het.

Meest gelezen