Twitter wordt ook video- en groepschatplatform

Twitter kondigt vandaag twee nieuwe functies aan: video en groepsberichten. De sociaalnetwerksite gaat hiermee verder de concurrentie aan met diensten als Instagram en WhatsApp, van Facebook.

Twitter is bekend geworden als een dienst waarmee gebruikers tekstberichtjes van 140 tekens met de wereld kunnen delen, maar de sociaalnetwerksite breidt de mogelijkheden alsmaar verder uit. Binnenkort zal je via Twitter ook videootjes kunnen maken en afgeschermde groepen.

Filmpjes maken

Gebruikers konden eerder al linkjes twitteren naar videofragmenten die op andere sites staan, maar Twitter lanceert nu een functie waarmee binnen de app gefilmd kan worden. Die opnames kunnen dan gemonteerd worden tot korte filmpjes.

Eerder had het bedrijf achter Twitter al de Vine-app gelanceerd. Daarmee kunnen videootjes tot 6 seconden gedraaid worden. Met de videofunctie in Twitter zelf zullen twitteraars nu filmpjes met een lengte van 30 seconden kunnen maken. Door deze nieuwe functie gaat Twitter verder de concurrentie aan met Instagram en YouTube.

Groepschat

Met de groepschat, de andere functie die vandaag werd aangekondigd, gaat Twitter dan weer de concurrentie aan met WhatsApp en co. Tot nu toe kon je via Twitter alleen één-op-één-privéberichtjes sturen. Dat wordt nu uitgebreid naar chats voor groepen tot 20 personen.

Die personen hoeven elkaar niet allemaal te volgen om de berichten van elkaar te kunnen lezen, het volstaat dat ze door één iemand worden toegevoegd. Via groepschats zullen gebruikers tekst, foto’s, linkjes en emoji’s kunnen uitwisselen.

De twee nieuwe functies zijn nog niet meteen voor iedereen beschikbaar, maar worden de komende dagen uitgerold.

Meest gelezen