Hoe lang is de penis van de Vlaamse man?

Het onderzoek heeft hier en daar tot hilariteit geleid, maar eindelijk zijn de resultaten van de grote "penis-enquête" van "Ook getest op mensen" bekend. Wat blijkt? Mannen vinken gemiddeld op 15,4 centimeter af wanneer ze een liniaal langs hun penis in erectie houden. Hun echtgenotes houden het bij 14,5 centimeter. Wie heeft gelijk?

Een week geleden lanceerde "Ook getest op mensen" op Eén de "penis-enquête". Zowel mannen als vrouwen konden aan de bevraging deelnemen en de nodige maten en gewichten van zichzelf of hun echtgenoot (anoniem) doorgeven. Ruim 53.000 mensen hebben dit ook gedaan. Vanavond zijn de resultaten in de uitzending bekendgemaakt.

Mannen geven aan dat de lengte van hun orgaan in erectie gemiddeld op 15,4 centimeter ligt. Vrouwen die hun man met een meetlat inspecteerden, houden het bij 14,5 centimeter.

Dat laatste cijfer leunt het dichtste bij de waarheid aan. "De penis van de Vlaamse man meet gemiddeld 14 centimeter in erectie", verduidelijkte Hubert Claes, een uroloog verbonden aan het UZ Leuven. "De meeste mannen hebben een penis tussen de 12 en de 15 centimeter in erectie. Dat is volstrekt normaal."

89 procent van alle vrouwen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, is tevreden met de lengte van de penis van hun partner. Bij de mannen is 83 procent blij met de omvang van zijn beste vriend.

Voorts blijkt dat minderjarige jongens en meisjes denken dat een penis van een volwassen man in erectie 15,4 centimeter hoort te zijn. Mogelijk is deze overschatting een gevolg van allerlei externe invloeden zoals het internet.

Meest gelezen