Kristen Wiig en Melissa McCarthy in sequel "Ghostbusters"

De Amerikaanse regisseur Paul Feig heeft de cast van zijn nieuwe film "Ghostbusters reboot" voorgesteld. De hoofdrollen in de derde film in de populaire franchise uit de jaren 80 worden vertolkt door een vrouwelijke cast.

De Amerikaanse cineast Paul Feig heeft aangekondigd dat Kristen Wiig (foto), Melissa McCarthy, Leslie Jones en Kate McKinnon de hoofdrollen zullen vertolken in zijn sequel van "Ghostbusters". Voor Feig wordt het een blij weerzien met Wiig en McCarthy, die ook meespeelden in zijn succesvolle komedie "Bridesmaids".

Eerder raakte al bekend dat de hoofdrollen in de derde "Ghostbusters" vertolkt zouden worden door vrouwen. De originele film "Ghostbusters" uit 1984 van Ivan Reitman was een groot kassucces. In 1989 regisseerde Reitman een sequel.

De voorbije jaren waren er al plannen voor een herwerking van "Ghostbusters". Ivan Reitman meldde vorig jaar in maart dat hij de film niet wil regisseren. De aanstelling van Paul Feig zorgde voor een nieuwe wind en de cineast kondigde algauw aan dat hij aan een cast met enkel vrouwen.