Woody Allen regisseert Placido Domingo in opera in LA

De Spaanse operazanger Placido Domingo vertolkt de hoofdrol in de opvoering van Puccini's "Gianni Schicchi" in Los Angeles. De voorstelling wordt geregisseerd door Woody Allen en gaat op 12 september 2015 in première in Los Angeles.
INVISIO2013

De Amerikaanse regisseur Woody Allen heeft de Spaanse operazanger Placido Domingo gecast in de titelrol van de opera "Gianni Schicchi" van Giacomo Puccini. Het wordt de 146e rol van Domingo in een opera.

Woody Allen regisseerde de opera al eens in 2008. Placido Domingo verwierf wereldfaam als een van de Drie Tenoren aan de zijde van Luciano Pavarotti en José Carreras. De voorbije jaren verschoof het bereik van de tenor naar een bariton.

De 74-jarige Domingo staat momenteel aan het hoofd van de opera van Los Angeles. De komende maanden speelt hij mee in "Macbeth" van Verdi in Berlijn en in "Ernani" van Verdi in New York. In september zal hij te zien zijn in de rol van Gianni Schicchi in Los Angeles.

Meest gelezen