Amerikaanse critici lusten "The loft" niet

De Amerikaanse remake van "Loft" van Erik Van Looy wordt bijzonder lauw ontvangen bij de Amerikaanse filmcritici. ""American sniper" zal het grootst aantal bezoekers lokken voor de derde week op een rij en het zal een wonder zijn mochten "The loft" en "Black or white" samen 10 miljoen dollar opbrengen", schrijft Ray Subers op de website boxofficemojo.com.

"The loft" van Erik Van Looy is in de VS uitgebracht aan de vooravond van de Super Bowl. De Amerikaanse critici dichten de thriller weinig succes aan de kassa toe.

"De film "American sniper" heeft de voorbije twee weken al bijna 200 miljoen euro opgebracht en ook het komende weekend zal de film de eerste plaats in de lijst met meest bezochte films monopoliseren. Tieners zullen wellicht de weg vinden naar "Project almanac" en het zal een wonder zijn mochten "Black or white" en "The loft" samen tien miljoen dollar opbrengen", klinkt het op boxofficemojo.com.

"De cast van "The loft" bestaat uit een handvol herkenbare acteurs, maar geen van hen heeft al potten gebroken aan de kassa in de VS", besluit Ray Subers.

"Ongeloofwaardige karikaturen in "The loft""

De recensenten van de kranten LA Times en NY Daily News en de Amerikaanse nationale radio-omroep NPR maken brandhout van de thriller van Erik Van Looy.

Roger Moore van LA Times heeft het over bordkartonnen personages in een ongeloofwaardige film. "Matthias Schoenaerts zorgt af en toe voor vuurwerk, maar Hitchcockiaans is deze film niet. De meester van de suspense zou dat label nooit aan deze film geven", aldus Moore.

NPR doet de dialogen in "The loft" af als ongeloofwaardig en belachelijk. "Het sterkste aan deze film is het uitgangspunt, een soort donkere Agahta Christie. De hoofdrolspelers lijken niet in de gaten te hebben dat ze karikaturen vertolken", klinkt het.

NY Daily News omschrijft de film als "bagger" en zet de film in de rij van belachelijke thrillers als "Silver" en "Just cause" uit de jaren 90.

Meest gelezen