Amerikaanse pianist Joseph Alfidi overleden

De Amerikaanse pianist Joseph Alfidi is op 66-jarige leeftijd overleden. Het wonderkind uit de jaren 50 woonde al decennia in België. In 1972 eindigde hij op de derde plaats in de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano.

De Amerikaanse pianist Joseph Alfidi is op 66-jarige leeftijd overleden na een lange ziekte. Dat meldt zijn vriend en begeleider Georges Blau-Turner.

Alfidi Is geboren in 1949 in New York. Als zesjarig wonderkind mocht hij het Miami Symphony Orchestra dirigeren. Op 7-jarige leeftijd speelde hij onder meer Mozart, Rossini, Haydn en Beethoven in Carnegie Hall in New York.

In 1960 reisde de 11-jarige Alfidi naar België om enkele optredens te geven. Hij speelde onder meer in het Paleis voor Schone Kunsten voor koningin Elisabeth en de toenmalige prins Albert en zijn vrouw Paola (foto).

In 1972 nam de pianist deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Alfidi eindigde op de derde plaats. De pianist vestigde zich in Brussel en gaf jarenlang pianoles aan het conservatorium in Luik. Hij bleef ook optreden.

Meest gelezen