Facebook vraagt een gesprek aan met Tommelein

De Amerikaanse sociaalnetwerksite Facebook heeft een gesprek aangevraagd met staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD). De aanleiding is het ongenoegen dat ons land heeft geuit over de gewijzigde gebruikersvoorwaarden van Facebook.
AP2010

Afgelopen vrijdag introduceerde Facebook nieuwe, verregaande gebruikersvoorwaarden. Meer dan ooit tevoren volgt de sociaalnetwerksite nu de handel en wandel van zijn gebruikers. Sterker nog: zelfs wie geen Facebookprofiel heeft, komt in het vizier.

Tommelein liet meteen verstaan dat hij deze gebruikersvoorwaarden wil onderzoeken omdat hij meent dat ze indruisen tegen de Belgische privacywetgeving en consumentenwetgeving. Tegelijk benadrukte hij de nood aan een gecoördineerde, Europese aanpak.

Net vandaag overleggen verschillende Europese landen of ze daar samen juridische stappen tegen ondernemen. Tommelein is dan ook blij met de vraag van Facebook.

Meest gelezen