Toekomst selfiestok in concertzaal hangt aan zijden draadje

Wat hebben Zuid-Korea, de voetbalclubs in de Premier League en de concertzalen O2 Arena en Ziggo Dome met elkaar gemeen? De selfiestok is er niet langer welkom. In België is er geen algemeen verbod, maar de uitbaters van concertzalen verwachten dat ook in ons land de selfiestok stilaan de uitgang gewezen wordt.

"We vinden dat je ook moet kunnen genieten van het moment zelf, in plaats van dat moment te filmen." Met die woorden verdedigt een woordvoerster van de Amsterdamse Ziggo Dome de beslissing om de selfiestok niet langer toe te laten. 

Hoe zit het bij de Belgische concertzalen?

"Het gebruik van fototoestellen met lens is bij ons verboden", zeggen Peter Dobbels van het Sportpaleis, de Lotto Arena en de Ethias Arena en Kevin McMullan van de Ancienne Belgique aan onze redactie.  

De artiest heeft evenwel het laatste woord over wat wel en wat niet binnen mag. "We stellen wel vast dat we van hen steeds meer de vraag krijgen om het GoPro-toestel met de selfiestok te verbieden. Een vraag die uitdrukkelijk gesteld werd voor het nakende optreden van Katy Perry", zegt Dobbels.

Volgens hem is het nog slechts een kwestie van tijd vooraleer er ook in onze concertzalen een verbod komt. Kevin McMullan (AB) treedt hem hierin bij.

"In onze zaal hebben we nog geen selfiestok gezien. Als dat verandert, dan zullen we dat bespreken. Wat we wel al doen is het filmen met de smartphone ontmoedigen."

Meest gelezen