Belgen kiezen vaak voor vertrouwde verzekeringsmaatschappij

Belgen stappen nog altijd naar hun vertrouwde verzekeringsmaatschappij, wanneer ze een verzekering willen afsluiten. Dat blijkt uit een enquête van beroepsvereniging Assuralia.

"We zien dat nogal wat mensen informatie over verzekeringen op internet opzoeken. Maar ze sluiten er geen verzekering af. Zo zijn de verzekeringen die via het internet worden afgesloten, maar goed voor vijf procent van de omzet van de markt", zegt Wauthier Robyns van Assuralia. "De consument wil voor zijn vragen over verzekeringen een antwoord van een persoon."

Robyns denkt dat het vooral jonge mensen zijn die amper gaan vergelijken. "Dat blijkt ook uit een recente enquête van het Departement van Economische Zaken. Jongeren die een autoverzekering willen afsluiten, stellen zich heel vaak tevreden met één enkele offerte."

Britten en Nederlanders gaan meer vergelijken

Britten en Nederlanders gaan wel massaal online op zoek naar de beste verzekeringsformule. Ze hoeven geen tussenpersoon. De verschillende leveranciers zijn daarnaast ook gemakkelijk te vergelijken op allerlei websites. In Nederland gebeurt dat bijvoorbeeld op de website van de consumentenbond.

Meest gelezen