Bob Dylan houdt 40 minuten lang een toespraak

In Los Angeles is liedjesschrijver en zanger Bob Dylan (73) geëerd. Hij werd uitgeroepen tot Persoon van het Jaar door de stichting MusiCares. Een rits artiesten bracht een hele avond nummers van Dylan. Hijzelf hield een toespraak van maar liefst 40 minuten.

Beck, Bonnie Riatt, Alanis Morissette, Sheryl Crow, Jack White, Bruce Springsteen, Norah Jones, Los Lobos, vele artiesten waren aanwezig om Bob Dylan te eren. De enige artiest die niet speelde, was Dylan zelf.

In plaats daarvan hield -de doorgaans zwijgzame- artiest een lijvige toespraak over zijn roots in de folkmuziek. "Ik heb leren teksten schrijven door te luisteren naar folk", vertelde Dylan. Hij noemde Joan Baez "een vrije, onafhankelijke geest" en omschreef Nina Simone als "een indrukwekkende artieste".

Het was voormalig Amerikaans president Jimmy Carter die Dylan de prijs overhandigde. De stichting MusiCares zamelt geld in om personen uit de muziekindustrie financieel te helpen.

Meest gelezen