Overheid verkoopt spullen via eBay

De FOD Financiën verkoopt voortaan onder andere in beslag genomen goederen via de populaire veilingsite eBay. "Zo kunnen we nog een groter publiek bereiken", zegt woordvoerder Francis Adyns in Het Nieuwsblad.

De FOD Financiën mag in beslag genomen goederen verkopen waarvan de opbrengst dient om een schuld af te lossen. Dat geldt ook voor verbeurd verklaarde goederen die bij een misdrijf zijn gebruikt, maar evengoed nalatenschappen zonder erfgenamen of afgeschreven wagens en kantoormateriaal van overheidsdiensten.

"We moeten zelfs de goederen verkopen die nooit bij de post zijn afgehaald. Of die reizigers op de tram, bus of metro laten liggen", zegt Adyns. "Voor de verkopen hebben we drie kanalen: de openbare veilingen in de verschillende provincies, de verkoop in de Fin Shop in Haren en de verkoop op de site van die Fin Shop."

Nu komt daar dus een vierde kanaal bij: eBay. Na een half jaar volgt de evaluatie.

Meest gelezen