SP.A Gent steunt de kandidatuur van John Crombez

De Gentse afdeling van de SP.A steunt de kandidatuur van John Crombez bij de komende voorzittersverkiezingen van de partij. Dat heeft de partijraad beslist.

Met meer dan honderd stemmen voor, geen tegenstem en één onthouding, volgde de partijraad het voorstel van het partijbestuur, dat eerder al unaniem de kandidatuur van Crombez steunde. Op de partijraad nam onder meer burgemeester Daniël Termont het woord om zijn geloof in Crombez' kandidatuur te verdedigen.

De steun vanuit Gent, met 2.400 leden de op één na grootste afdeling van de socialistische partij, is belangrijk, aangezien een kandidaat-voorzitter 5.000 leden achter zich moet hebben om aan de verkiezing te kunnen deelnemen. Bovendien moeten die leden verdeeld zijn over minstens twee provincies en tien afdelingen. Eerder besliste onder meer de Oostendse en Kortrijkse afdeling, in West-Vlaanderen, om de kandidatuur van de Oostendenaar te steunen.

De SP.A-ledenkrijgen vanaf 1 april een brief in de bus om te stemmen. Voorlopig zijn er twee kandidaten, naast Crombez maakte huidig voorzitter Bruno Tobback zaterdag bekend zichzelf te willen opvolgen.

Met de verschillende kandidaten zal er in Gent nog een vergadering komen, zodat de leden hun motivatie kunnen horen.

Meest gelezen