3 kinderen omgekomen bij aangestoken woningbrand in Lennik

In de Vlaams-Brabantse gemeente Lennik zijn 3 kinderen omgekomen in een woningbrand. De slachtoffers waren twee, vier en zes jaar oud. Uit de vaststellingen blijkt dat het vuur werd aangestoken en dat er een brandversneller is gebruikt.

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde vond de brand plaats in een bijgebouw van de gezinswoning. "Er was geen grote uitslaande brand, maar wel van rook en een sterke geurontwikkeling. In het huis zou een ijzerhandel zijn", weet VRT-journaliste ter plaatse Elisabeth Ackaert.

Op het ogenblik van de feiten bevond de moeder van de kinderen zich in het hoofdgebouw. Haar man verwittigde de brandweer, nadat zij de brand had gemeld.

"De hulpdiensten waren hier snel ter plaatse en de mug kwam ook onmiddellijk, maar het was te laat", getuigt een buurvrouw.

Brand is aangestoken

Uit de eerste vaststellingen van de brandweer bleek dat het vuur werd aangestoken. Het parket stuurde daarom een branddeskundige en die bevestigde na zijn onderzoek het vermoeden van de brandweer. Er zou onder meer een brandversneller zijn gebruikt.

Er is ook een onderzoeksrechter aangesteld, omdat er dus mogelijk kwaad opzet in het spel is. De moeder van de kinderen wordt verhoord. Morgen volgt meer uitsluitsel over haar lot. Dan volgt ook een autopsie op de kinderen om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.

Meest gelezen