Nieuw seizoen "House of cards" eventjes "gelekt"

Het nieuwe seizoen van de televisieserie "House of cards" was vanavond eventjes integraal online te bekijken. Het derde seizoen komt normaal pas uit op 27 februari. "Dit is Washington. Er is altijd wel een lek", twitterden de makers met wat humor.

Vanavond is dus het derde seizoen per ongeluk 18 dagen te vroeg integraal op Netflix verschenen. De vergissing was snel ontdekt, maar was toch reden genoeg voor de makers van de serie om te reageren op twitter. "Dit is Washington. Er is altijd wel een lek", twitteren ze. "Alle 13 afleveringen komen online op 27 februari." Fans van de serie "House of cards" zullen dus nog tot dan moeten wachten op het derde seizoen van de serie.

De serie rond congreslid en latere (vice)president Frank Underwood (Kevin Spacey) gaat over de intriges en de politieke spelletjes die gespeeld worden op het hoogste niveau van de Amerikaanse politiek. In de serie wordt af en toe bewust iets in de media gelekt. Dan is het natuurlijk maar de vraag of het derde seizoen bewust eventjes gelekt is of niet. De schijnbare lek heeft de serie alvast veel gratis publiciteit opgeleverd.